Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål fra våre kunder

Hva er Sincero Helse?

Sincero Helse er landets største nettbaserte terapi og behandlingsleverandør. Vi har endret måten mennesker kan få hjelp på, gjennom å tilby rask og effektiv nettbasert helsehjelp som på en sikker og diskree måte tar vare på ditt personvern og din familie. Hos oss møter du sertifiserte spesialister innen avhengighet og pårørende problematikk samt spesialister innen psykiatri. Sincero Helse gjør profesjonell behandling lett tilgjengelig uansett hvilke tid på døgnet, uansett hvor du bor i Norge eller i Verden og dette skjer gjennom din datamaskin, tablet eller smartphone.

Hvem er kunder hos Sincero Helse?

Kundene våre er pårørende av alkoholikere og pårørende av andre avhengighet. I tillegg er våre kunder de som har et rus & avhengighetsproblem, samt personer som står fast i voksenlivet av de barndomstrauma de har blitt utsatt for i barndommen. I tillegg er våre kunder kommuner, skoler og også bedrifter.

Er Sincero Helse rett for meg?

Sincero Helse kan være rett for deg om du ser etter måter å forbedre din livskvalitet på og komme deg ut av din avhengighet eller pårørende problem på. Vårt program er skreddersydd og helhetlig opplagt. Med dette menes at vi hjelper deg fra A-Å uansett om det er gjennom vårt nettbaserte videoterapi program eller om det er gjennom være samarbeidspartnere.

Sincero Helse er IKKE rette løsningen for deg om noe av følgende er sant:

 • Du har tanker på å skade deg selv eller andre
 • Du er mindreårig eller under omsorgen til dine foreldre
 • Om du er i akutt krise eller i en nødsituasjon
 • Om du er blitt diagnostisert med en alvorlig psykiatrisk lidelse, eller om du er blitt anbefalt psykiatrisk tilsyn eller omsorg
 • Du har ikke utstyr som kan koble deg på internett eller en stabil internett linje.

Jeg har booket time og bedt om mer informasjon, hva skjer videre?

Etter at du har booket time og bedt om mer informasjon, vil valgt spesialist ringe deg for å bli litt bedre kjent med deg og ditt problem. I samtalen vil dere sammen finne en time som passer deg best. Om du lider av et problem med avhengighet eller alkoholisme, vil første time være en full kartleggingstime. Etter denne timen er fullført vil vårt behandlingsteam se på alle detaljer i kartleggingen, for å nøye vurdere hva de mener er den beste behandlingen og hjelpen vi kan gi deg. Du vil få en oppfølging samtale innen 72 timer etter utført kartlegging med en presentert behandlingsplan av oss.

Hvordan fungerer chatt funksjon?

Chatt funksjon fungerer for å gi enkel og rask faglig rådgiving til våre medlemmer og andre som er interesserte i mer informasjon om våre tjenester. Her vil du møte medarbeidere med brukererfaring og også fagfolk som er spesialisert innen rus & avhengighet behandling. For deg uten medlemskap så vil chatt dialogen være helt anonym og gratis, det vil si at du med trygghet kan snakke med våre medarbeidere uten at dine personalia blir synliggjort. Om du har gyldig familie eller bedrift medlemskap vil du måtte oppgi ditt medlemskapsnummer og chatt tjenesten vil da være mer ytende i forhold til de fordeler du som medlem har hos oss.

Hva kan jeg få hjelp med?

Du kan få resultatorientert hjelp med følgende:

 • Alkoholisme og de fleste andre typer avhengighet
 • Pårørendeproblematikk
 • Barndomstraumer som preger deg i voksenlivet
 • Relasjonsproblemer
 • Utbrenthet
 • Lettere depresjoner
 • Økonomisk veiledning
 • Rådgivning og hjelp i Nav saker
 • Juridisk Rådgivning
 • Arbeidstrening
 • Bolig veiledning
 • Ettervern
 • Tilbakefallsrådgivning

Kan jeg være anonym?

Vi vil ikke be deg om noe kontakt informasjon på chatten, så der kan du velge å være helt anonym. Når du bestemmer deg for å benytte deg av noen av våre behandlinger eller enkle konsultasjoner vil vi be deg om kontakt informasjon og andre opplysninger som er viktige for at vi skal kunne være sikker på at vi kan hjelpe deg og for at du skal få den beste behandlingen vi kan gi deg. Disse opplysningene blir trygt tatt vare på i vårt journal system.

Hvem er behandlere?

Behandlerne i Sincero Helse er sertifiserte og utdannende spesialister innen familieterapi, pårørendeproblematikk, barndomstrauma, psykiatri, sosialt arbeid. Alle har spisskompetanse innen rus og avhengighet. Alle har lang erfaring med å jobbe med rus & avhengighet behandling, og har stor suksess ved å øke livskvaliteten til både pårørende og alkoholikere. Flere av våre behandlere har egen erfaring fra både avhengighet og det å være pårørende til en alkoholiker. Sincero Helse stiller strenge krav til våre behandlere.

Hvem er det som vil hjelpe meg?

Etter du har fått time hos oss, så vil vi velge ut den behandleren som best vil passe din historikk og problem. Samtidig vil vi også velge behandler som har den rette kompetansen og spesialisering som er best tilpasser til å kunne hjelpe deg med ditt problem. Noen ganger kan vi også la deg snakke med vår psykolog, om vi etter kartlegging og ut i behandlingsprosessen ser at det dukker opp et problem knyttet til det mentale.

Kan Sincero Helse erstatte tradisjonell face-to-face terapi?

Forskning viser at nettbasert videoterapi og nettbehandling kan erstatte vanlig fysisk oppmøte og at effekten er vell så bra. Det finnes flere fordeler med nettbasert behandling og noen av dem er at du kan sitte hjemme uansett hvor du bor i verden å motta profesjonell hjelp fra oss. Samt at du slipper transportutgifter og det er også tidsbesparende i forhold til reisetid til behandler. Vi har også erfart hvor mye enklere det er for våre klienter å ta kontakt å få hjelp via nettbasert behandling, og dette har mye med skam og stigmatisering å gjøre. Våre behandlere er håndplukket og opplært i nettbasert videoterapi og selvfølgelig også i vårt behandlingsprogram, i tillegg har de spisskompetanse på behandling av de fleste typer avhengigheter, barndomstrauma og pårørendeproblematikk. Våre Psykologer er Norsk godkjente og noen er spesialiserte innen rus og avhengighet.

Hvordan vil jeg kommunisere med min behandler?

Du vil kommunisere med din behandler via din datamaskin eller smartphone gjennom vår nettbaserte terapeutiske videoplattform. Gjennom denne vil du kunne møte din behandler live. Om du har bestilt familiemedlemskap vil du kunne få tilgang til våre akutte familiechatt som er tilgjengelig fra 0800-0000 hver eneste dag.

Hvor lenge varer en terapi konsultasjon?

Enkelttimer varer i 45 minutter. Om du har fått utført kartlegging og valgt å kjøre en fullstendig rus & avhengighetsbehandling hos oss, så varer en konsultasjon opp til 3 klokketimer pr gang. Se programdetaljer for mer informasjon.

Hvordan blir mitt personvern beskyttet?

Når vi utviklet systemene i Sincero Helse, har et av våre største fokus vært sikkerhet og våre klienters personvern. Vår standard i forhold til personvern og konfidensialitet er langt mer avansert enn hva Norske lover og foreskrifter innen digital helse krever, slik at du kan føle deg trygg på at vi ivaretar ditt personvern.

 • Du trenger ikke å identifisere deg på chatten
 • Alt du sier til din behandler går under taushetsløftet til helsepersonell så lenge ikke annet er blitt avtalt
 • Vi har ingen opplysningsplikt til offentlige etater
 • Alle beskjeder via chatt og nettbasert videoterapi er sikkert og kryptert
 • Vårt browser krypterte system (SSL), sikrer betalingstransaksjoner utført fra vår web side.
 • Vår web side og databaser er kryptert og helt sikker å bruke.

Er Sincero Helse knyttet til det offentlige?

Vi er på ingen måte knyttet til det offentlige. Det vil gi deg som klient fordeler med at vi ikke trenger å rapportere inn noen opplysninger til offentlige etater og dermed kan du blant annet være helt sikker på at dine lisenser og førerkort ikke vil bli fratatt deg.

Får jeg søke meg inn via min fastlege og få dekket utgifter?

Vi har ingen avtale med helseforetakene, så våre klienter dekker sine utgifter selv.

Hva våre referanser sier

Dag Holm

Jag har kännt och arbetat med behandling chef i Sincero Helse Ove Andre Remme i några år. Själv är jag legitimerad psykolog och har ofta slagits av hur liten insikt den traditionella psykologin har om avhängighet som sjukdom. Det är först på senare år då jag börjat sätta mig in i neuropsykologin som det blir… «Dag Holm»

Våre samarbeids partnere

PsychCon logo
SuperEgo logo