Rusavhengighet er lik andre kroniske lidelser

av | jan 5, 2018 | Avhengighet

Forskning på rusavhengighet har avklart definisjonen på avhengighet. Denne definisjonen kalles substans forstyrrelser, og anses som en kronisk hjernesykdom.

Forskning på avhengighet har i de siste 30 årene satt lys på hvordan kjemiske substanser «kidnapper» hjernen på en negativ måte og hvordan disse kjemikaliene endrer hjernens funksjoner.

Denne nye informasjon om hvordan hjernen påvirkes, kan nå erstatte gammel tro, samtidig som den kan forbedre rusbehandling og resultater av behandling.

Forskning på rusavhengighet utfordrer gamle utdaterte myter

En felles utdatert tro er at avhengighet handler om svakhet som må håndteres med avholdenhet på ren viljekraft alene. En annen felles udatert tro er at et opphold på en behandlingsplass på 30, 60 eller 90 dager, vil kurere misbruket og at livet blir helt normalt igjen. Sannheten er at det er mange veier til helbredelse fra rus og avhengighet. Tilfriskning/Recovery fra alkoholavhengighet eller andre avhengigheter er ikke en «Quick Fix», men heller et livslangt mål. Den kan likevel bli behandlet på en effektiv måte, akkurat som andre kroniske sykdommer. Men først må man forstå at substansene og den negative påvirkningen disse har på hjernen, er en kronisk hjerne sykdom som krever langvarig vedlikehold og oppmerksomhet.

5 måter rusavhengighet er lik andre kroniske sykdommer

Rusavhengighet og andre avhengigheter er lik andre kroniske sykdommer, slik som diabetes og hjerte sykdom på følgende måter:

  • Den kan forebygges
  • Den er behandlingsbar
  • Den endrer biologien
  • Den er progressiv og blir verre med tiden
  • Om den ikke blir behandlet, kan den vare hele livet, og i verste fall føre til død.

Sagt på en enkel måte. Avhengighet endrer hjernen og svekker hvordan den normalt virker. Akkurat som kardiovaskulær sykdom skader hjertet og hvordan hjertet normalt virker.

På bilde under kan man se et bilde av hjernen (venstre side) og et bilde av hjertet (Høyre side)

Disse bildene viser hvordan forskere kan bruke bildeteknologi for å kunne måle funksjoner i hjernen og hjertet. Stor aktivitet er vist med «Rødt» og «Gult», og mindre aktivitet vises med «Blått» og «lilla». Begge bilder av den friske hjernen og det friske hjertet viser en høyere aktivitet enn den syke hjernen og hjertet, fordi både avhengighet og hjertesykdom forårsaker funksjons nedsettende forandringer.Ved kjemisk misbruk viser Frontal Cortex spesielt mindre aktivitet. Dette er den delen av hjernen som er forbundet med dømmekraft og beslutningstaking.

Sincero Helse tilsikter seg til å være et steg foran, med innovative og effektive løsninger for å forebygge og bekjempe avhengighet. Dette gjør vi gjennom å være lett tilgjengelig for våre klienter. Vi bidrar også med kurs i avhengighet og foredrag til private og offentlige aktører. Gjennom vår online video rusbehandling, så kan vi være tilgjengelig for alle våre klienter, og dette uansett hvor de befinner seg i verden.

Kontakt oss ved å fylle ut skjema under, så tar vi kontakt i løpet av kort tid. Vi ser frem til å høre fra deg.

Mer fra vår Blogg

Trenger du umiddelbar hjelp?

Book en samtale med en av våre behandlere nå!

Vårt team er her for å hjelpe deg!

Hva våre referanser sier

Plan B

Vi har erfart Ove Remme som kursholder med tema avhengighet.Deltakerne på kurset var fagfolk med sosialfaglig bakgrunn som barnevernspedagoger, sosionomer, psykologer og terapeuter. For oss var kurset både nyttig og lærerikt, og tilbakemeldingene er at Ove klarte å gi oss en passe mengde av både teori og praktiske eksempler. Han har en åpen og ærlig… «Plan B»

Våre samarbeids partnere

PsychCon logo
SuperEgo logo