Fakta om Kokain – Kan avhengighet av kokain behandles?

av | jan 6, 2018 | Avhengighet

Fakta om Kokain

Kokain er en substans som påvirker sentralnervesystemet. Det er et hvit pulver som kommer fra koka planten. Substansen kan sniffes eller injiseres.

Hva er crack?

Crack kokain, crack eller Rock» er et solid pulver som man kan røyke og som kommer fra kokain. Gate navnet på denne substansen heter Crack siden det kommer fra kokain som har gått gjennom en krystalisering prosess, derfor kalles det det ofte for Crack Crystal. Når man oppvarmer denne substansen, så røykes dampen. Begrepet Crack referer til en knitrende lyd når man varmer opp substansen. Denne substansen gir nesten en umiddelbar ruseffekt og er billigere og produsere og kjøpe enn de mer kostbare rusmidlene.

Hvordan kan stoffet påvirke psykiske lidelser?

Kokain kan påvirke de samme nevro kjemikaliene som forskere tror kan være abnormale til bipolar ledelse. Dermed kan kokain bruk utløse tidligere utbrudd av bipolar lidelse om man er sårbar for denne lidelsen. Det er også mulig at bruk av stoffet kan forverre eller gjenopprette stemnings episoder hos pasienter med bipolar lidelse.

Kronisk kokain bruk kan også forsterke depresjon, noe som igjen kan føre til hyppigere bruk av stoffet. Når brukere med depresjon lidelse bruker stoffet, så opplever de euforiske følelser, for så å gå rett inn i depresjon og dette leder ofte til at de blir paranoid.

Hvordan påvirker kokain hjernen?

Når en person bruker stoffet oppleves nesten en umiddelbar euforisk følelse. Et rush av dopamin fyller belønning sentrene i hjernen. Dopamin er en nevro transmitter som skaper glede, lykke og belønning følelse.Dopamin sender kjemiske meldinger i hjernen som oppfordrer brukeren til å bruke mer av stoffet, så fort som mulig. Derfor opplever brukeren abstinens og en sterk trang til å bruke mer.

Kan kokain avhengighet behandles?

Det finnes ingen medisinsk behandling som har hatt noe effekt på å behandle kokain avhengighet. Misbruk av dette stoffet kan likevel behandles effektivt ved en kombinasjon av motiverende intervju, kognitiv terapi, 12 trinn´s modellen og erfaringslæring.Erfaringslæring betyr at behandlere med bruker erfaring lærer bort sin kunnskap med sine klienter.

Hvordan kan Sincero Helse hjelpe?

Sincero Helse er den eneste online behandling klinikken her til lands som behandler avhengighet og pårørende i et omfattende og resultatorientert program. Vår tilgjengelighet for våre klienter er avgjørende siden vi kan hjelpe de fleste uansett hvor de bor i Norge eller andre plasser i verden. Vi benytter oss av kognitiv terapi, motiverende intervju, psyko edukasjon i en psykodynamisk behandling. Du møter våre flinke behandlere gjennom din pc eller tablet via vår video terapi plattform.

Noen av våre klienter trenger innleggelse. Dette er noe vi nøye tar en vurdering på etter en kartlegging er utført. Skulle det være tilfelle at vi vurderer innleggelse, kan vi tilby innleggelse på dagen på det vi mener er Norges beste klinikk for avhengighet. Etter innleggelse og gjennomføring av deres behandlingsprogram, vi våre klienter bli overført til vår landsdekkende ettervern grupper.

Ønsker du å vite mer eller få kontakt med oss, så kan du fylle ut skjema nedenfor og en av våre hyggelige medarbeidere vil ta kontakt med deg i løpet av kort tid.

Vi ser frem til å høre fra deg.

Mer fra vår Blogg

Trenger du umiddelbar hjelp?

Book en samtale med en av våre behandlere nå!

Vårt team er her for å hjelpe deg!

Hva våre referanser sier

Martin Røren

Jeg har gjennom en årrekke fått gleden av å ha en av behandlerne i Sincero Helse som personlig veileder, og for meg den livsendrende effekten og pågående følelsesmessige/mentale/åndelige transformasjon dette har resultert i, kan ikke beskrives med ord. Det har vært en ubeskrivelig reise, og mitt liv er fundamentalt bedre på alle måter i dag.… «Martin Røren»

Våre samarbeids partnere

PsychCon logo
SuperEgo logo