Nyheter

Vår Blogg

Avhengighet

Symptomer på pornoavhengighet

Sex er et av menneskets naturlige instinkter. Derimot er det en mulighet for at en normalt sunn sexlyst blir skadelig for individet. Dette oppstår vanligvis på grunn av en økende opptatthet av sex – lik en besettelse – som resulterer i ubehag både for personen involvert og menneskene rundt dem. Dette kalles sexavhengighet.

Sammenhengen mellom dopamin og hjernens belønningsenter

I et forsøk på å bedre forstå forholdet mellom hjernen og årsaken til avhengighet, gjennomfører forskere studier for å belyse temaet. Så langt er det blitt funnet et belønningssenter i hjernen som har stor påvirkning på avhengighet i tillegg til andre årsaker....

Viktigheten av et ettervern – Rusavhengige og Pårørende

Viktigheten av et ettervern Kampen mot avhengighet slutter ikke etter endt behandling. Hovedkampen begynner først etter en klient er utskrevet fra en hvilke som helst behandling og tar sine første skritt ut i samfunnet igjen. Vi bruker å si det slik til våre klienter:...

Adrenalin avhengighet

Våre kropper er koblet til det vi kaller ”Fight eller Flight” system som fører til at den frigir stress hormoner når den blir utfordret av livs truende situasjoner. Adrenalin er et hormon som får en person til å føle et rush av energi og begeistring. Dette hormonet skal jo egentlig være reservert for ekstreme situasjoner, men noen personer blir faktisk avhengige av denne opplevelsen.

Er rus og avhengighet skapt av genetikk?

Det pågår fortsatt forskning for å finne ut om det eksisterer en forbindelse mellom genetikk og avhengighet. Det er allerede blitt konkludert med at miljø og familie spiller en stor rolle for å avgjøre om en person vil ha en sårbarhet for å utvikle avhengighet eller...

Symptom pårørende av rus og avhengighet – Få hjelp nå

Symptom pårørende av rus og avhengighet I denne korte artikkelen skal vi raskt liste opp noen konkrete eksempler på adferden pårørende av rus og avhengighet har. Først vil vi kort forklare hva muliggjørende adferd er. Muliggjørende adferd er en adferd som blir til når...

Hva våre referanser sier

Espen

Etter flere år i psykiatrien, med innleggelser og poliklinisk behandling, ble jeg anbefalt en av behandlerne i Sincero Helse av en venn. Allerede etter første time gav han meg tryggheten og motivasjon jeg trengte for å kunne gå inn å jobbe med meg selv og mitt liv på en sann og ærlig måte. Jeg følte… «Espen»

Aud

Sist sommer trengte jeg og min familie plutselig rask hjelp pga vår sønn slet psykisk. Jeg kontaktet Sincero helse og opplevde å bli møtt på en trygg og god måte. Jeg kjente fra første stund at jeg ble tatt på alvor og at prosessen ble satt i gang raskt. Vår sønn fikk hjelp ila av… «Aud»

Dag Holm

Jag har kännt och arbetat med behandling chef i Sincero Helse Ove Andre Remme i några år. Själv är jag legitimerad psykolog och har ofta slagits av hur liten insikt den traditionella psykologin har om avhängighet som sjukdom. Det är först på senare år då jag börjat sätta mig in i neuropsykologin som det blir… «Dag Holm»

Janne

Jeg er utrolig takknemlig for den hjelpen jeg fikk fra en av Sincero Helse sine behandlere. Fra dag en ble jeg møtt med respekt, omsorg og varme, samtidig som jeg ble utfordret på de problemområder jeg helst ikke ville gå inn i. I Online gruppe terapi og i online individualsamtaler fikk jeg sakte tro på… «Janne»

Plan B

Vi har erfart Ove Remme som kursholder med tema avhengighet.Deltakerne på kurset var fagfolk med sosialfaglig bakgrunn som barnevernspedagoger, sosionomer, psykologer og terapeuter. For oss var kurset både nyttig og lærerikt, og tilbakemeldingene er at Ove klarte å gi oss en passe mengde av både teori og praktiske eksempler. Han har en åpen og ærlig… «Plan B»

Martin Røren

Jeg har gjennom en årrekke fått gleden av å ha en av behandlerne i Sincero Helse som personlig veileder, og for meg den livsendrende effekten og pågående følelsesmessige/mentale/åndelige transformasjon dette har resultert i, kan ikke beskrives med ord. Det har vært en ubeskrivelig reise, og mitt liv er fundamentalt bedre på alle måter i dag.… «Martin Røren»

Våre samarbeids partnere

PsychCon logo
SuperEgo logo