Adrenalin avhengighet

av | jun 26, 2016 | Avhengighet

Hvordan mestre adrenalin avhengighet?

I denne artikkelen skal vi si litt om en avhengighet mange ikke tenker over er en avhengighet i det hele tatt, nemlig Adrenalin avhengighet.

Hva er adrenalin avhengighet?

Våre kropper er koblet til det vi kaller ”Fight eller Flight” system som fører til at den frigir stress hormoner når den blir utfordret av livs truende situasjoner. Adrenalin er et hormon som får en person til å føle et rush av energi og begeistring. Dette hormonet skal jo egentlig være reservert for ekstreme situasjoner, men noen personer blir faktisk avhengige av denne opplevelsen.

En adrenalin avhengighet kan forklares ved at en person ofte engasjerer seg i en adferd som trigger adrenalin. Noen av hoved triggere til adrenalin er slik som: frykt, spenning, stress eller sinne. Adrenalin-søkere er de som har en impulsiv trang til å skape et rush av adrenalin. I korte trekk så kan ikke de kontrollere deres trang til å sette seg inn i stressfulle eller fysisk utfordrende situasjoner.

Hvordan oppstår adrenalin avhengighet?

Avhengighet oppstår når en person daglig blir mentalt og fysisk avhengig av en substans. Her snakker vi om en substans hjernen frigjør til belønningsystemet i hjernen og som utløses av inntak av enten kjemiske rusmidler eller annen adferd slik som å få et adrenalin kick av ekstreme opplevelser eller stressfulle situasjoner. Når en person utsetter seg for en substans( i dette tilfelle adrenalin), så opplever han en høy sensasjon, for så at sensasjonen avtar og person føler at han må gjør det igjen for å oppleve samme følelse.

Om du kan kjenne deg igjen i halvparten av de uttalelsene vi har listet opp her, så kan det være at du er adrenalin avhengig.

 • Jeg drikker koffein drikker for å starte dagen og holde ut gjennom dagen.
 • Jeg har en tendens til å love meg bort på jobb og jeg er alltid stresset for å få ting gjort.
 • Jeg kommer på jobb stresset og er alltid ”KLAR”
 • Av person er jeg en som har en tendens til å finne den mest utfordrende måten å få gjort noe på.
 • Jeg har en tendens til å stresse for å rekke jobben, eller jeg kommer for sent, selv om det ikke er min feil.
 • Økonomien er trang og jeg har jobbet overtid for å komme meg frempå, men har ikke klart det.
 • Jeg har utfordringer med å fokusere på en ting om gangen.
 • Jeg gir meg selv ikke tid gjennom dagen til å planlegge det som kan komme opp.
 • Jeg ”pleaser” folk på grensen til tvangsmessighet og uansett pris.
 • Jeg opplever at jeg tiltrekker meg flere problemer og stress enn det jeg føler jeg fortjener.
 • Jeg overreagerer når uventede ting skjer.

En adrenalin avhengighet kan være bra på kort sikt, men over tid blir den utmattende og slitsom for deg. Den fører til at du føler deg konstant stresset og overbelastet hele tiden og dette igjen resulterer i at du mister din evne til å opprettholde nære vennskap med andre. Det kan lett også føre til utbrenthet.

Hvilke behandlinger er tilgjengelig for adrenalin avhengighet?

Det å innrømme at du har et problem er første skritt til å bli av med adrenalin avhengighet. Når du opplever at din adferd er blitt et problem, så må du adressere problemet for å i det hele tatt ha mulighet til å føle deg bedre og til å gjøre de mest nødvendige endringene.

Neste skritt er å kontakte en profesjonell avhengighet spesialist som kan hjelpe deg med å endre livsstil å bli av med din adrenalin avhengighet.

Vi i Sincero Helse har profesjonelle behandlere som har lang erfaring med å behandle de fleste avhengigheter og det beste av alt er at vi har gjort denne hjelpen lett tilgjengelig for deg uansett hvor du måtte bo. Dette gjennom digital behandling eller såkalt E-Terapi. Dette skjer via vår krypterte video platform hvor du møter din behandler og kan få mulighet til å delta i gruppeterapi for å identifisere deg med andre som sliter akkurat slik som deg.

Du er velkommen til å ta kontakt med oss, vi er her for å hjelpe deg overkomme din adrenalin avhengighet.

Trenger du umiddelbar hjelp?

Book en samtale med en av våre behandlere nå!

Vårt team er her for å hjelpe deg!

Hva våre referanser sier

Dag Holm

Jag har kännt och arbetat med behandling chef i Sincero Helse Ove Andre Remme i några år. Själv är jag legitimerad psykolog och har ofta slagits av hur liten insikt den traditionella psykologin har om avhängighet som sjukdom. Det är först på senare år då jag börjat sätta mig in i neuropsykologin som det blir… «Dag Holm»

Martin Røren

Jeg har gjennom en årrekke fått gleden av å ha en av behandlerne i Sincero Helse som personlig veileder, og for meg den livsendrende effekten og pågående følelsesmessige/mentale/åndelige transformasjon dette har resultert i, kan ikke beskrives med ord. Det har vært en ubeskrivelig reise, og mitt liv er fundamentalt bedre på alle måter i dag.… «Martin Røren»

Aud

Sist sommer trengte jeg og min familie plutselig rask hjelp pga vår sønn slet psykisk. Jeg kontaktet Sincero helse og opplevde å bli møtt på en trygg og god måte. Jeg kjente fra første stund at jeg ble tatt på alvor og at prosessen ble satt i gang raskt. Vår sønn fikk hjelp ila av… «Aud»

Espen

Etter flere år i psykiatrien, med innleggelser og poliklinisk behandling, ble jeg anbefalt en av behandlerne i Sincero Helse av en venn. Allerede etter første time gav han meg tryggheten og motivasjon jeg trengte for å kunne gå inn å jobbe med meg selv og mitt liv på en sann og ærlig måte. Jeg følte… «Espen»

Janne

Jeg er utrolig takknemlig for den hjelpen jeg fikk fra en av Sincero Helse sine behandlere. Fra dag en ble jeg møtt med respekt, omsorg og varme, samtidig som jeg ble utfordret på de problemområder jeg helst ikke ville gå inn i. I Online gruppe terapi og i online individualsamtaler fikk jeg sakte tro på… «Janne»

Plan B

Vi har erfart Ove Remme som kursholder med tema avhengighet.Deltakerne på kurset var fagfolk med sosialfaglig bakgrunn som barnevernspedagoger, sosionomer, psykologer og terapeuter. For oss var kurset både nyttig og lærerikt, og tilbakemeldingene er at Ove klarte å gi oss en passe mengde av både teori og praktiske eksempler. Han har en åpen og ærlig… «Plan B»

Våre samarbeids partnere

PsychCon logo
SuperEgo logo